Lichaamstherapie

Energetisch werk

Energetisch werk wordt toegepast om geblokkeerde energie los te laten. Vastgehouden energie is chronische spierspanning die zich op verschillende manieren kan uiten. Angst, rusteloosheid, boosheid, frustratie of verdriet ontstaan door te veel spierspanning. Geen fut hebben, slap gevoel, luiheid, depressie, kunnen ontstaan door te weinig spierspanning. Door middel van oefeningen die zittend, staand of liggend gebeuren gaan we trachten de energie terug vrij te laten stromen.

Ademhalingstherapie

Spanning op de spieren veroorzaakt een verkeerde ademhaling. Wij ademen bijna allemaal op een onbewuste verkeerde manier. Sommigen ademen bijna niet, anderen alleen in de borstkas, anderen te gejaagd. Ademen via de buik is aangewezen en wordt aangeleerd. Door deze ademhaling ontstaat een doorstromende energie. Hierbij kunnen onbewuste patronen naar boven komen die door de bewustwording ervan inzicht kunnen geven. Ik laat ademen al zittend of liggend en al naargelang de behoefte van het moment en de omstandigheden eventueel op muziek.

Helende massage

Een goede Indische massage gaat samen met een warm, respectvol, en fijngevoelig lichaamscontact en is meer dan alleen maar gespannen spieren versoepelen. Ze geeft totale ontspanning en vergroot de weerstand. Ze wordt toegepast met warme olie . Warme oliemassages hebben zowel lichamelijke als een geestelijke/spirituele werking. Lichamelijk werking : de spieren ontspannen, het weefsel versterkt, giftige stoffen worden afgedreven, de bloedsomloop wordt beïnvloed en het lymfesysteem wordt ondersteunt. Geestelijk en spirituele werking : het ontvangen van massage verlicht geestelijke en emotionele spanningen, geeft een koesterend gevoel, helpt bij het opheffen van blokkades en is een stimulans om na te denken. We komen dichter in contact met ons eigen lichaam. Deze massagetechniek verbetert de slaap en verlengt de levensduur. Het is mogelijk dat ik tijdens een sessie een bepaald gebied van het lichaam masseer om op die manier aandacht te besteden aan de noodzaak van bewustwording en van bevrijding van spanning. Ik masseer het ganse lichaam behalve de erogene zones. Wederzijds respect wordt bij het begin afgesproken. Er wordt enkel gepraat ter informatie van de massage waar je kan aangeven wat je wenst of niet wenst, waarmee je je goed voelt of niet. Rust en harmonie van lichaam en geest is de doelstelling.