Gesprekstherapie

Individuele therapie

Hier ga je op zoek naar de kracht diep in jezelf. Negatieve ervaringen hebben deze kracht overschaduwd. Depressie, burn-out, stress en angsten, leren dat verandering nodig is. Dringende levensvragen worden gesteld en bijgesteld. Dit gebeurt aan de hand van gesprekken, oefeningen, die als doel hebben inzicht te brengen. Ik wil je hierin op een objectieve manier helpen.

Relatietherapie

Liefdesrelatie, partnerrelatie, kind-ouderrelatie, familierelatie.

Relaties zijn niet altijd conflictvrij. Angst, kwetsen, angst om te kwetsen, bedriegen, begeerte, jaloezie, roddelen, wraak, hebzucht, geldzucht. Ze kunnen allen onze relatie grondig verpesten. Hoe blijft liefde aanwezig in jouw relatie of hoe brandt ze op ? Maakt je relatie je één of eenzaam? Mensen die in therapie komen zijn zoekend en vragend. Kunnen zij het leuk houden voor elkaar of brandt de relatie op ? We zoeken het uit in confrontatie met jezelf en met je partner vanuit wederzijds respect. Door gesprekken, oefeningen en door het aanleren van juiste communicatie leren we elkaar begrijpen en waarderen.

Familieopstelling

Onze familie is een systeem met eigen waarden en patronen waarmee je verbonden bent, en dat invloed heeft op je persoonlijk leven. Jouw gezin van herkomst speelt hierin een belangrijke rol. De manier van opvoeden, doen en laten hebben jou deels gevormd tot wie je bent. Door de dynamiek van de familie zichtbaar te maken kan je huidige moeilijkheden in een nieuw perspectief plaatsen. Familieopstellingen geeft een andere manier van kijken daar waar het probleem onduidelijk blijft.

Spiritualiteit

Spiritualiteit lijkt zweverig voor sommige mensen. Ze denken aan geesten, mediums, paragnosten en dergelijke. In werkelijkheid is het een zoektocht naar wie je ècht bent diep vanbinnen. Je zoekt uit wat je tegenhoudt of wat je nodig hebt om te groeien. Vrijheid betekent niet vrij zijn van allerlei lasten en problemen maar vrij zijn om op een waardevolle en juiste manier om te kunnen gaan met het leven. Wat betekent spiritualiteit voor jou ?